10 Nisan 2022 Pazar

 Kaç saat direksiyon dersi almalıyım?

 

Direksiyon derslerinde en çok merak edilen konulardan birisi alınması gereken ders süresidir. Bu süre kişinin duygusal yapısı(heyecanı veya soğukkanlı) ve  gözlemi ile çok yakından ilgilidir. Ailesinde çocukluğundan beri araba görüp izlemiş olanlar daha kolay öğrenir. Aşırı heyacanlı kişilerde de alacağınız ders saati uzayacaktır.

 

   Uzun yıllara dayanan tecrübelerime göre ders alacak kişinin en az 10 saat ders almayı düşünmelidir. Bu süre içinde aracın tanınması ve aktif trafik içinde aracın kullanılması öğrenilebilmektedir. Ancak bu saatin de üstüne çıkılması durumunda öğrendiğimiz bilgilerin pekiştilmesi için önemlidir. Yani direksiyon eğitimi için 10-15 saat bir eğitim düşünülmelidir.

 

  Şunu unutmamalıyız ki eğitimin yarım bırakılması tam öğrenme tamamlanmadan kendi aracınızla trafiğe çıkmanız daha büyük sorunlara yol açar. Yarım hekim candan eder misali yarım sürücü olarak trafiğe çıkmamalısınız. Avrupa'da trafiğe çıkmak için gerekli saat 30-40 saat olarak belirlenmiştir. Türkiye'de ki direksiyon eğitimin yetersizliğinizi düşünecek olursak ne kadar eksik kaldığımızı görebiliriz.

Direksiyon dersi ücretleri için bizimle iletişime geçiniz.

Direksiyon Özel Ders Verenler sahibinden.com'da

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder