22 Eylül 2019 Pazar

DİREKSİYON HOCASI NASIL SEÇİLİR?

DİREKSİYON HOCASINI SEÇMEK

  Bildiğiniz üzere direksiyon eğitiminde en önemli konulardan biri direksiyon eğitmeninin seçimi konusudur. Çünkü bu kişiyle aynı araç içinde oldukça uzun bir süre geçireceksiniz. Birbirinizle iyi anlaşmanız çok önemlidir. Fakat tabi ki internet ortamında birisini diğerlerinden ayıracak özellikler nasıl olmalıdır?

  Öncelikle hocanın cinsiyeti, kadın hocayla mı çalışacaksınız erkek hocayla mı çalışacaksınız? bunun tespit etmeniz  lazım. Kadın hocalar sadece kadın müşterilere hizmet verirken erkek eğitmenler
hem kadın hem de erkek öğrencilere eğitim vermektedirler. Ders alınan kişinin cinsiyetinin çok önemli olduğunu sanmıyorum. Derslerden bir fayda sağlıyorsanız bir sorun yoktur.

  Direksiyon eğitmeninin tecrübesi nasıl olmalı? En önemli konu budur. Derslerden bir fayda sağlayacak mısınız bunu iyice anlamanız lazım. Bir çok hoca aşırı abartılı ifadelerle yüksek sayıda öğrenci yetişdirdiklerini söylemektedirler. en yoğun kurslarda ayda en fazla 20 öğrenci yetiştirilebir.
yani bir yılda 240 öğrenci yapar bu. 10 yılda 2400 öğrenci 20 yılda 4800 öğrenci yetiştirebilirki zatem bu sayıda mümkün değildir. Yani 20 yıllık bir hoca 4800den fazla öğrenci yetiştiremezken piyasada 10.000 kişi ve üzerinde öğrenci (sürücü) yetişdirdiğini ileri süren direksiyon eğitmenleri vardır. Bu tamamen sizi kandırmaya yönelik bir harekettir. Bunlara aldanmayınız.

   Seçtiğiniz direksiyon eğitmeni bu işi ek iş olarak mı yapıyor yok sa tam zamanlı mı? Bir çok direksiyon eğitmeni bu işi ek gelir için yapar. Eğer size sadece hafta sonu ders yaparım ya da akşam 5'den 6'dan sonra çalışabiliriz diyen hocalar ek iş olarak yapmaktadırlar.Günün değişik saatlerinde trafikte çalışma imkanı bulamazsınız. Sizin istediğiniz saatlere program yapabilen bir direksiyon eğitmeni sizin için daha yararlı olur. Düşünsenize bir hocanın ek işi oluyorsunuz diğer hocanın asıl işi. Direksiyon eğitmenliğine çok güveniyorsa bu işi asıl işi haline getirmesi gerekir.

  MEB sertifikası. Direksiyon eğitmenliğini konuya ilgi duyan herkes yapabilir. MEB sertifikasının bir önemi yoktur. MEB sertifikası sadece sürücü kurslarında çalışma izni sağlar. Hangi hocayı seçerseniz sürücü kurslarında çalışıp çalışmadığını sorabilirsiniz. Buradan hocanın tecrübesi ile ilgili bir bilgi sahibi olabilirsiniz.

  Direksiyon eğitmenliğinde asıl tecrübe sürücülük tecrübesidir. Direksiyon eğitmeninin daha önce ne işlerde çalıştığını öğrenin. Araç üzerinde hiç çalışmış mı? Yoksa sadece kendi özel aracını mı kullanmış? Profesyonel olarak sürüş tecrübesi olan eğitmenler ,şehir içi ve şehir dışı sürüş  deneyimi daha fazla olacağından size daha fazla yarar sağlayabilir.

    Üst düzey sürüş sertifikaları. Be eğitimler hocanızın ekstra eğitimler aldıklarını gösterir. Ancak sizin alacağınız eğitim temel sürüş eğitimidir. Dolayısıyla böyle eğitimler için ileri seviyede bir sürücü olmak ve özel donanımlı araçlarla trafiğe kapalı alanda çalışılması gerekir. Yani sizin alacağınız eğitimle bir alakası yoktur.

   Direksiyon eğitmenlerinin çalışam saatleri de önemlidir. Günde 8-10 saat ders veren bir hocadan ders almak istediğiniz ilginin gösterilmesini engelleyecektir. Hoca sizin karşınıza çıktığında dinç olmalı ve öğretme isteğini görmelisiniz. Çok yorgun bir hocadan ders almak sizin için bir vakit kaybı olacaktır.

   Hocanızın iletişim becerileri de çok önemlidir. Diksiyonu iyi mi ? Eğitim seviyesi nasıl ?Ders dışında da bir çok değişik konudan da konuşulmaktadır. Bunları da sorgulayarak kendinize doğru bir direksiyon eğitimi seçebilirsiniz.

  Hepinize güvenli sürüşler dilerim.

  Sezer Centilmen
  Direksiyon eğitmeni
  5071890045
https://www.ozeldireksiyondersiizmir.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder