1 Eylül 2019 Pazar


TRAFİKTE KADIN SÜRÜCÜ OLMAK

  Pek çok ehliyeti olan kadın sürücü trafiğe çıkamamaktadır. Bunun nedeni ekonomik olduğu gibi baskın erkek karakterlerin rolü de vardır. Gözlemlediğim kadarıyla bazı erkekler eşlerini teşvik ederken bazıları da hiç destek vermemektedir. Halbuki günümüzün aktif yaşam koşullarında kadınların araç kullanmaması düşünülemez. Araç kapı önünde yatarken eşin aranması bizi şuraya götür buraya bırak denmesi erkekler için son derece bıktırıcı olmaktadır.

   Kimileri eşlerinin bu işi beceremeyeceğine emindirler. Bunca yıllık edindiğim tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki kadınlar en az erkekler kadar iyi araba kullanmaktadırlar. Sorun ,kadınların yeterince fırsat bulamamasından kaynaklanmaktadır. Direksiyon derslerinde verdiğimiz eğitimle her kadın ve erkek trafiğe çıkabilecek düzeye gelmektedir. Önemli olan cesaretinizi toplayıp direksiyon derslerine başlayabilmektir.

  Kurslarda çalışırken iyi kadın sürücü adayı denk gelirse trafiğin en yoğun olduğu saatlerde direksiyon sınavına sokardım. Hiçbirisi de yüzümü kara çıkarmamıştır. Gerçekten de çok iyi araba kullanıyorlardı. Bu mesleğe başlamadan önce kadınların bu kadar iyi araba kullanabileceğini, direksiyona bu kadar hakim olabileceklerini bilmezdim.

  Sonuç olarak kadınlar da çok iyi araç kullanabilir. Ancak gerçeklerle yüzleşmekten korkmamaları lazım. Yıllar çabuk geçer bir ara öğrenirim. Eşim bana öğretecek deyip zamanınızı boşa geçirmeyin.
Eninde sonunda hayatın gerçekleri sizi yakalayacak. Eşini kaybettikten sonra babası öldükten sonra
eşi hastalanınca direksiyon dersi almaya gelen çok kadın vardır. Bunun için böyle zorlayıcı durumlar oluşmadan önce direksiyon derslerinin alınıp hayata hazır olmaktır.
https://www.ozeldireksiyondersiizmir.com/


Sezer Centilmen
Direksiyon Usta Eğitmeni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder